Kaarobipulbriga õhukesed pannkoogid!

Ja, et need pannkoogid tervisele veel sõbralikumad oleks siis need on nii nisu, piima kui muna vabad ja maitsevad ikkagi imeliselt.

Koostisosad:

  • 250gr Toortatrajahu
  • 3spl Kaarobipulbrit
  • 2tl Psülliumi (asendab kahte muna)
  • 2tl Jahvatatud linaseemneid (asendab samuti muna)
  • 100gr Kookoskoort (kookospiima paksem osa)
  • 300ml Mandlipiima (või mõnd muud piima)
  • 200ml Vett
  • 1spl Kaneeli
  • 80gr Suhkrut
  • 1tl Soola

Valmistamine:

Sega kausis linaseemned vähese veega ja lase mõni minut seista. Lisa seejärel kookoskoor, mandlipiim, vesi ja sega läbi. Nüüd lisa ka ülejäänud toorained nagu toortatrajahu, kaarobipulber, psüllium, kaneel, suhkur ja sool ning sega hoolikalt ühtlaseks taignaks mis peaks jääma üsna vedelaks.

Kuumuta mittenakkuva põhjaga pann kuumaks. (Kuna temperatuur pannipõhjas võib tõusta kuni 250 kraadini siis mingit rasvainet kasutada ei soovitaks. Kui pann on hea, siis pannkook sinna külge ei jää. Kalla kulbiga tainas pannile nii, et sellest jaguks kogu panni ulatuses õhukeseks pannkoogiks. Tainas on vaja kas panni kallutades või pannilabidaga hõõrudes ajada pannil ühtlaselt laiali. Tuleb arvestada, et need koogid võivad olla pannil pisut hapramad kui klassikalised nisu koogid, kuid tulemus on seda vähest vaevalisa väärt. Küpseta pannkoogid kuldpruuniks ja naudi marjade, moosi või näiteks kaarobisiirupiga.